diumenge, 24 de febrer de 2013

Recordo amb molta felicitat...

En aquesta activitat els alumnes hauran d'explicar un record que els aporti molta felicitat i perquè els fa sentir aquesta sensació; posant èmfasi en que no sigui una cosa banal, sinó mirant de que ens parlin amb profunditat i de coses realment importants per ells.

Per a fer tot aquest procés, és important crear un clima de confiança a l'alumne. És per això que una bona manera de fer-ho és que el professor en l'explicació de l'activitat expliqui el seu record que l'hi provoca molta felicitat. L'exemple del mestre i els sentiments que expressi d'ell, marcarà molt el nivell de profunditat dels alumnes a l'hora de decidir que diran.

En aquesta activitat és fàcil que s'emocionin, ja que estan obrint-se als altres, i a més, els costa expressar els seus sentiments. És important fomentar el respecte i no permetre cap tipus de burla, ja que és la situació perfecta per treballar coses tant importants com l'empatia. A més, cal estar atent a parlar de qualsevol cosa, ja que el mestre-professor no decideix els records que expressaran els alumnes.

Temps de l'activitat: 
1. Explicació i record del mestre (10 minuts).
2. Temps de reflexió i temps perquè escriguin el record (10 minuts).
3. Moment que cada un va explicant el seu record (25-30 minuts).
4. Reflexió final a partir de com ha anat i els temes tractats (Resta de la classe).


Cap comentari:

Publica un comentari