dimecres, 27 de febrer de 2013

Tu què n'opines? Què se n'ha fet de les sirenes?


Activitat on els alumnes hauran de formular la seva hipòtesi sobre preguntes que ens fem de les sirenes. Per fer-ho, veuran tot un seguit de proves de la seva existència.  Caldrà fomentar la seva imaginació i creativitat, i sobretot, fer que entenguin que tot el que expliquin estarà bé (per surrealista que sigui). Podran explicar qualsevol cosa que creguin oportuna, de manera seria, divertida, en forma de conte o novel·la, entre d'altres; mentre siguin capaços d'argumentar-ho.
Les sirenes són uns éssers mitològics amb cos de dona i les cames són com la cua d'un peix, tot i que antigament també havien tingut mig cos d'ocell o de rèptils.


Tenen una gran connotació de seducció i bellesa, però pels mariners de la major part del món veure'n una era sinònim de molta mala sort.

Monedes antigues
Gravat Medieval
No sabem si van existir o no, però trobem moltes imatges en l'antiguitat on apareixen aquests éssers. 
Les sirenes apareixen a moltes històries, una d'elles és l'Odissea d'Homer, en que el seu cant feia que tots els homes embogissin i de forma cega volguessin marxar a anar amb elles. Es deia que malgrat la seva imatge encisadora i el seu magnífic cant, no eren precisament bondadoses. Aquí podeu veure un quadre antic on es representa aquesta part de l'Odissea.A més de totes aquestes sirenes, en trobem una de molt famosa que de ben segur l'heu vist en llibres o a la televisió, és la mítica Ariel de la pel·lícula "La Sirenita" de Walt Disney.

Per últim, veurem una imatge d'un esquelet de sirena i explicarem que l'any 1978, a les Filipines, Jacinto Falavero no només va veure una sirena una nit de lluna, sinó que a més el va ajudar a aconseguir pesca abundant. Aquest pescador, després de ser objecte de bromes i perseguit durant dies per els mitjans de comunicació, es va negar a seguir explicant-ho. 

Activitat: Respòn a les següents preguntes:
- Què se n'ha fet de les sirenes?
- Perquè no creiem que existeixen?
- Què els hi deu haver passat perquè avui en dia no en trobem cap (si partim de que van existir)?
- Perquè Jacinto Falavero va deixar 'explicar la seva història?
És molta casualitat que a diferents punts del planeta hi creguin, i que per tant, les representin en diferents llocs?


Cap comentari:

Publica un comentari