dimecres, 13 de març de 2013

Fem la carta, als 3 Reis Mags d'Orient?

Primer de tot dir, que és una activitat que la situaríem aprop de les festes de Nadal, ja sigui abans o després de festes. Tanmateix, es pot fer durant la resta de l'any, però el context potser no s'escaurà tant.

Cada 5 de gener anem a rebre a Ses Magestats d'Orient amb els nens, però realment els treis reis que tenim i adorem han variat des dels inicis? Ara veurem una mica d'història sobre aquests tres personatges:
- Primer de tot, cal dir que el fet de que siguin considerats mags, es creu que té a veure amb el fet que eren molt savis, i en l'antigüitat, es relacionaven aquests termes. 
- Pel que fa a reis, no se sap del seu origen noble; el que se sap és que no estava massa ben vist que uns bruixots anessin a portar regals al nen Jesús, així que per dignificar-los, els van coronar com a reis al segle III.

- El nombre dels Reis Mags ha anat variant en el temps, oscil·lant entre 2 i 12, fins que al segle V un decret papal ho va marcar amb 3.
- Quan es va marcar amb tres, no hi havia cap rei negre (Baltasar), i no va ser fins al segle -XIV que trobem el seu origen.
Activitat: Els alumnes aquí faran de forma cooperativa una carta als reis; però primer de tot hauran de fer un parell de desitjos en grups de 3-4. Un cop hagin escollit dues coses, es posarà en comú a la classe i es farà una carta als reis escollint-ne tant sols 6. Tot el que demanin ha de ser a nivell grupal, i que serveixi per a TOTA la classe o fins i tot escola (òbviament, es pot adaptar al que un desitgi, és a dir, que es pot fer a nivell local, de país, de barri, entre 'altres... D'aquesta manera, prendran consciència col·lectiva, i podran avaluar quines coses podríen millorar del món que els envolta i perquè.
Totes les dades donades en aquesta activitat són degudamet documentades, i és important recomanar que aquesta activitat no està pensada per nens menors de 10 anys.
Activitat perfecta per parlar de:
- Si les coses passen per art de màgia o bé cal que algú faci les coses.
- Les diferents coses que segons els alumnes es poden millorar de l'entorn.
- Els Reis Mags i tot el que comporta pels nens.

Cap comentari:

Publica un comentari