dimecres, 17 d’abril de 2013

Fins on podem allargar la nostra vida?

Hi ha una pel·lícula feta l'any 2005 anomenada L'illa, que ens planteja un seguit de temes que pot ser interessant debatre. L'argument va sobre un complex tancat en el qual viu molta gent però de forma totalment homogènia, és a dir, que tots vesteixen igual, en habitacions iguals i amb vides totalment monòtones. A més, estan de forma repressiva, ja que no poden relacionar-se gaire amb persones del gènere contrari, així com iniciar una relació, perquè estan molt vigilats. 

Viuen aquí perquè els fan creure que són els supervivents d'una greu contaminació que ha patit la terra, i que els nous integrants són supervivents que es van trobant. L'alicient que els donen és que si et toca la loteria vas a l'illa, un lloc que es considera l'únic espai que ha escapat de la contaminació. Per veure les imatges clica sobre de cada fotografia i així podràs veure dos trailers de la pel·lícula.
 
 

Al trailer ja hem vist què passa amb les persones que van a l'illa, que les posen a un hospital per agafar els òrgans, ja que són clons de gent molt rica del món real. A partir d'aquí, es pot veure que són creats amb la única finalitat de morir per qualsevol necessitat de qui l'ha pagat.

El protagonista (Ewan McGregor) és el clon d'un personatge del món real, i se n'adona de que tot és un montatge. Així és que decideix escapar-se, però veu que la seva "amiga" ha guanyat la loteria (amb tot el que això comporta) i decideix salvar-la escapant-se els dos al món real. És per això que podem formular-nos un debat amb els següent tema:

- Fins a quin punt tenim dret a allargar la nostra vida?

- Fins a quin punt podem matar vides per allargar la nostra?

- Què n'opinem de l'eutanàsia?

- Tenim dret a clonar?

- Tenim dret a mentir altres per el benestar propi?

- És correcte que tant sols els rics puguin fer-se clons i per tant curar-se en cas de tenir una malaltia?


Eutanàsia: Mort indolora i provocada a persones que decideixin per una raó personal que no volen continuar vivint. El més sovint es tracta de persones que pateixen una malaltia dolorosa i terminasl per la qual no hi ha cap remei.


Activitat perfecta per parlar de:
- Qualsevol tema dels punts de debat que hi ha marcat prèviament.
- És una manera de parlar de sanitat pública i privada.

Idea de l'activitat proposada per Maria Regalado (ex-alumne de l'assignatura).

1 comentari:

  1. Fas una feina enorme, les activitats que proposes són genials per fer reflexionar als nens (i als no tan nens) sobre temes reals i de gran importància. L'enhorabona!

    ResponSuprimeix