dimecres, 24 d’abril de 2013

M'agradaria agrair a...

Sovint ens costa agrair als altres quan ens ajuden o fins i tot ens recolzen. Donar les gràcies és una cosa que fem o hauríem de fer vàries vegades en un dia, i no sempre ho fem.
Quan fem les coses no és per esperar res a canvi, o bé, així hauria de ser, perquè sinó se'n diu fer les coses per interès. Tanmateix, us agrada que us agraeixin pel que heu fet per un altre? O dit d'una altra manera, donem les gràcies per tot el que han fet per nosaltres?
És important que el mestre faci un agraïment primer, perquè marcarà el nivell dels alumnes, i perquè no podem demanar a un alumne que s'obri a nosaltres, si nosaltres no ho fem amb ells. Òbviament, cadascú decidirà què explica als seus alumnes, però el nostre exemple si som capaços d'explicar-lo amb emotivitat, marcarà un clima i ambient més còmode perquè crearem empatia.
Cada alumne decidirà què explica, i no l'hem de menystenir perquè no sigui una cosa profunda. Hem de tenir en compte que farem quelcom que fins i tot als adults ens costa de fer, per tan, no ens hem d'estranyar si algú l'hi costa molt, o bé ens plora.
Activitat:
1. Primer de tot, els alumnes hauran de dir situacions en que hauríem de dir gràcies a algú en un dia normal, encara que ho fem o no. Aquesta part s'ha de fer de forma oral a tota la classe.
2. Fer una carta d'agraïment a algú del nostre voltant, on l'hi donem les gràcies per tot el que fa o ha fet per nosaltres. En la carta no tant sols ha d'agrair-li, sinó que a més, s'ha 'explicar perquè, què ha fet, i perquè és important.

Activitat perfecte per parlar de:
- Acostumem a donar les gràcies per les coses.
- Si som o no agraïts.
- Qualsevol tema que pugui sorgir a partir del que diuen els alumnes.

1 comentari:

  1. Moltes felicitats per aquesta activitat! Tot el blog a mesura que te'l vas llegint es molt interessant i hi han entrades veritablement importants com per reflexionar en moltes coses. Però concretament aquesta, segons el meu parer, és molt important tenir-la present i treballar-ho amb els infants. Sempre volem que ens agraeixin les coses , però pocs cops o menys dels que s'hauria agraïm als altres el que fan per nosaltres. Per tant enhorabona! Segueix amb aquesta proposta del blog que és molt enriquidora per tots aquells qui el llegim.

    ResponSuprimeix