dimecres, 3 d’abril de 2013

Ser o no ser, aquesta és la qüestió.

Cadascú és com és, és cert, però cadascú és com vol ser? Ens agradaria millorar en algun aspecte de com som? Ser o no ser, aquesta és la qüestió.
En aquesta activitat els alumnes hauran d'agrupar-se en grups de quatre i entre ells valorar, decidir i apuntar, quines són les qualitats de personalitat i manera de ser que més ens agraden i considerem importants dels altres. No ha d'haver-hi un nombre preestablert de qualitats, però unes 10 (si voleu posar número) és una bona quantitat.
Després, cada grup exposarà les seves idees i un company anirà escrivint totes les qualitats que es vagin dient a la pissarra. Així, tindrem la llista de qualitats que la classe considera importants en els altres.


A partir d'aquí, cadascú farem tres llistats i exposarem el perquè:
1. Quines qualitats m'agraden dels altres.
2. Quines qualitats no m'agraden dels altres.
3. Qualitats que creus que tens.
4. Les que t'agradaria tenir i no té. 

Pd: Hi ha qualitats que depèn de com les mirem poden ser bones o dolentes. Per exemple, l'ambició pot ser bona si ens fa lluitar sempre per voler més, i alhora dolenta, per mai estar contents amb el que tenim.

Activitat perfecta per parlar de:
- Les qualitats que vagin dient els alumnes.
- Sobre si podem millorar o som com som de forma estàtica.
- Si ens agrada una qualitat, mirem de millorar-la?  

2 comentaris:

  1. Em sembla molt interessant el fet que la primera part de l'activitat sigui en petit grup perquè d'aquesta manera els alumnes poden compartir les seves opinions entre ells i així enriquir-se molt més, a part és un tipus d'agrupament que sovint es deixa de banda a les escoles, en què es potencia sobretot el treball individual. D'altra banda, el fet que posteriorment es proposi a cada alumne fer una autoreflexió sobre les pròpies qualitats resulta essencial perquè és una tasca que en ocasions costa inclús de fer a una persona adulta així que s'està oferint l'alumnat la possibilitat de desenvolupar una capacitat que els serà útil per a la vida, la de ser autocrític. En conclusió, molt bona feina!

    ResponElimina
  2. Penso que és molt bo que cadascú pensi en les qualitats que li agraden dels altres i les que té, a vegades busquem en les altres persones qualitats que nosaltres mateixos no tenim però no ens n'adonem. Per a poder buscar els defectes i les qualitats dels altres primer ens hem de conèixer a nosaltres mateixos. Bona activitat!

    ResponElimina