dimecres, 3 d’abril de 2013

Tinc les qualitats que jo valoro als altres?

Cadascú és com és, és cert, però cadascú és com vol ser? Ens agradaria millorar en algun aspecte de com som?

En aquesta activitat els alumnes hauran d'agrupar-se en grups de quatre i entre ells valorar, decidir i apuntar, quines són les qualitats de personalitat i manera de ser que més ens agraden i considerem importants dels altres. No ha d'haver-hi un nombre preestablert de qualitats, però unes 10 (si voleu posar número) és una bona quantitat.


Després, cada grup exposarà les seves idees i un company anirà escrivint totes les qualitats que es vagin dient a la pissarra. Així, tindrem la llista de qualitats que la classe considera importants en els altres.


A partir d'aquí, cadascú amb el llistat ha de fer un altre petit llistat de les qualitats que creu que té, i les que l'hi agradaria tenir i no té. Un cop fet, ha de fer una petita redacció-reflexió sobre com és i quines coses l'hi agradaria tenir per sentir-se millor amb si mateix.


Pd: Hi ha qualitats que depèn de com les mirem poden ser bones o dolentes. Per exemple, l'ambició pot ser bona si ens fa lluitar sempre per voler més, i alhora dolenta, per mai estar contents amb el que tenim.

Activitat perfecta per parlar de:
- Les qualitats que vagin dient els alumnes.
- Sobre si podem millorar o som com som de forma estàtica.
- Si ens agrada una qualitat, mirem de millorar-la?  

2 comentaris:

  1. Em sembla molt interessant el fet que la primera part de l'activitat sigui en petit grup perquè d'aquesta manera els alumnes poden compartir les seves opinions entre ells i així enriquir-se molt més, a part és un tipus d'agrupament que sovint es deixa de banda a les escoles, en què es potencia sobretot el treball individual. D'altra banda, el fet que posteriorment es proposi a cada alumne fer una autoreflexió sobre les pròpies qualitats resulta essencial perquè és una tasca que en ocasions costa inclús de fer a una persona adulta així que s'està oferint l'alumnat la possibilitat de desenvolupar una capacitat que els serà útil per a la vida, la de ser autocrític. En conclusió, molt bona feina!

    ResponSuprimeix
  2. Penso que és molt bo que cadascú pensi en les qualitats que li agraden dels altres i les que té, a vegades busquem en les altres persones qualitats que nosaltres mateixos no tenim però no ens n'adonem. Per a poder buscar els defectes i les qualitats dels altres primer ens hem de conèixer a nosaltres mateixos. Bona activitat!

    ResponSuprimeix