dilluns, 16 de desembre de 2013

Com diries una notícia a algú?

Al llarg de la vida tots hem de donar notícies als altres, unes vegades són bones, altres dolentes. Quan cal explicar quelcom positiu no hi ha gaire problema, ja que sabem com reaccionarà i sabem que se sentirà bé (un nombre elevat de vegades). D'altra banda, ja no és tan senzill quan hem d'explicar a algú que alguna cosa no ha anat bé. 

És ben cert que la reacció de l'altre quan l'hi diguem és plena d'incertesa, perquè no sabem com serà, però dependrà en part també de com l'hi comuniquem la notícia. A més, sovint, un cop dit, ens quedem amb l'altra persona fent-li costat i recolzant-lo.

Hem de tenir en compte, que no és el mateix donar una mala notícia a algú que ens importa molt i fins i tot estimem, que no pas a una persona que coneguem. però que no hi tinguem un vincle emocional tant fort.
Avui, en aquesta classe haurem de dir com explicaríeu una mala notícia a algú i per tan, també, què diríeu en el vostre exemple a aquesta persona (què és el que ha passat, ja sigui quelcom que us ha passat de debò, o bé inventat).
Activitat perfecta per parlar de:
- Com afrontar el fet de donar a algú una mala notícia.
- Només les persones adultes han d'afrontar aquesta situació o els alumnes també poden.
- Maneres com pot reaccionar la persona a la que l'hi diem i què podem fer al respecte.
- Com podem consolar a l'altre un cop dita la notícia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada