dimarts, 21 de gener de 2014

Abraça les teves pors

Tots tenim pors, temors i preocupacions. A partir d'aquí, aquestes pors ens ajuden o ens limiten a l'hora de fer les coses? Quan patim per algo, pot ser que hi hagi vegades que sigui perquè ens manca confiança en nosaltres mateixos i en les nostres possibilitats d'èxit?

Podríem dir que hi ha diferents tipus de pors, però nosaltres parlarem d'aquests: Els temors a quelcom en concret (a la foscor, a que algú no l'hi passi quelcom, etc...) o de no atrevir-te a fer alguna cosa. Totes dues de ben segur que les hem viscut en algun moment o altre. Tot i això, sabem d'on ens venen? Quin és el seu origen?

Ara veurem un petit vídeo que ens parla sobre les pors, què provoquen en nosaltres i com podem fer-ho per superar-les.

Activitat: Els demanarem que fagin els següents tres exercicis permetent que tinguin entre 5 i 7 minuts per pregunta. Un cop fet, permetrem el torn de paraula i mirarem de fer un debat on mirem d'aconseguir que els alumnes tinguin una visió positiva.

- Primer de tot, que tothom pensi en coses a les quals té por, sigui del tipus que sigui.

- Després, classifiqueu tots els temors que hagueu escrit i repartiu-los en dues llistes: He superat aquesta por i no he superat aquesta por. 

- A partir d'aquí, mirarem d'investigar dintre nostre d'on ve cada una de les coses que hem apuntat, quin origen tenen, i per quin motiu ens ve al cap. Què és el que ens fa tenir aquest temor i perquè.
Tatuatge fet per auto-ajudar-se a superar les seves pors
Un cop vist el vídeo, veiem que a la vida trobem molts exemples de situacions en les quals un no s'atreveix a fer alguna cosa, o bé de cop, ens ve una por que ens envaeix per dintre i no ens ho permet fer. És en aquest moment quan hem de fer el cor fort i omplir-nos de confiança en nosaltres mateixos i força, i lluitar contra aquest temor. No hi ha una única manera de guanyar a les pors, però el principal pas és que tu estiguis disposat a superar-les.

Tots hem superat moltes pors, perquè no superar-ne d'altres? Tu pots amb tot, només has de creure en tu mateix i atrevir-te fent-ho ben convençut. Al cap i a la fi, si no ho intentes, saps si podràs superar-ho?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada