dimecres, 29 de gener de 2014

Hi ha una cosa que per dintre em fa mal i no m'atreveixo, em fa cosa o por explicar

A la vida ens passen contínuament coses, aquestes ens desperten emocions, ni que sigui indiferència. No obstant, hi ha coses que ens poden marcar i molt, fins al punt de canviar-nos l'humor molt de temps (fins que un ho supera o bé, aprèn a conviure-hi). Hi ha coses que ens pasen que no ens atrevim a explicar o bé, ens fa certa por. Això ens pot crear un malestar que anomenem "una bola" que no ens deixa tirar endavant com potser voldríem. Aquest fet, amb el temps, sovint ens costa cada vegada més expressar-ho o compartir-ho amb els altres, fent així la metàfora que diu que "la bola es va fent cada vegada més gran". Moltes vegades, després de dir-ho ens treiem un pes de sobre, d'altres, no volem expressar-ho (o no podem per exemple perquè no ens sentim capaços).
En aqueta activitat els alumnes que vulguin fer-ho explicaran quelcom que els passi i no s'atreveixin a dir (en cas que cap alumne ho faci, és important trencar el gel nosaltres com a mestres). Un cop hi ha gent que vulgui fer-ho, els escoltarem a tots, dedicant uns minuts a treballar l'empatia, observar i parlar sobre com es deu sentir qui ens explica. D'aquesta manera, si per exemple parlen pocs alumnes podrem detenir-nos a les situacions que ens presenten ells, i que per tots podrà esdevenir quelcom proper.

Activitat perfecta per parlar de:
- Quan passem un tràngol, si l'expliquem o el guardem per nosaltres.
- Ens va bé desfogar-nos i explicar el que ens passa?
- Qualsevol dels temes que apareguin de les experiències dels alumnes.

Problemàtiques:
- Aquesta activitat s'ha de fer amb un curs que ja estigui habituat a treballar les emocions, ja que sinó ens podem trobar que ningú exposi una situació que l'hi hagi passat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada