dilluns, 22 de setembre de 2014

Com ho resoldries?

Sovint a l'escola i a molts entorns ens trobem situacions que no sabem com afrontar. Avui en aquesta classe mirarem de trobar solucions al que posteriorment es plantejarà. Aquesta activitat es pot fer tant de forma individual com grupal, i el que es farà és presentar cada situació, donar pocs minuts perquè trobin la seva solució i posteriorment plantejar les respostes de forma oral o de debat.


 Els diferents plantejaments són els següents:
1. Un/a alumne/a es vol integrar més amb els companys, i els altres també fer que s'integri, tanmateix hi ha un problema. Cada dia a l'hora del pati tots els nois juguen a pilota i aquest tipus de jocs a ell no l'hi agraden, així que o participa amb els altres o bé es queda sol.
2. Ve un nen d'un altre país i no sap parlar ni entén ni català ni castellà. Com ho faríeu per mirar d'integrar-lo?
3. Un alumne/a té un accident de cotxe i es passa un mes a l'hospital, quan torna a casa, el metge l'hi diu que ja pot tornar a estudiar, però ha de seguir al llit durant un temps. Com l'ajudaríeu?
4. Un company té una lesió a les mans que l'impedeix escriure amb cap de les dues mans, però en canvi, pot venir a l'escola i no es vol perdre el curs, què podem fer com a companys per ajudar-lo a que pugui seguir el curs amb normalitat.
5. Tenim una company que ha de marxar de l'escola a mig curs perquè els seus pares han trobat una feina lluny. Què podríem fer-li de comiat?
6. Hi ha un company al que se l'hi ha mort un familiar molt proper (pare, mare o germans), i per tan, no vindrà en un parell de dies. Què podem fer per animar-lo?

Activitat perfecta per parlar de:
- Quan ha passat una situació com aquesta com hem actuat, i després de parlar-ne, com ho faríem ara.
- Si algú ha viscut en primera persona alguna de les situacions, com ho va viure i que va fer.
- Pensem en els altres en el nostre dia a dia?

Cap comentari:

Publica un comentari