dilluns, 5 d’octubre de 2020

Què ha passat amb les sirenes?

 Les sirenes són uns éssers mitològics amb cos de dona i les cames com la cua d'un peix. Tot i que antigament també havien tingut mig cos d'ocell o de rèptils.

Tenen una gran connotació de seddució i bellesa, però pels mariners de la major part del món, veure'n una era sinònim de molta mala sort.

No sabem si van existir o no, però trobem moltes imatges en l'antiguitat on apareixen aquests éssers. És molta casualitat que a diferents punts del planeta hi creguin, i que per tant, les representin en diferents llocs?Les sirenes apareixen a moltes històries, una d'elles és l'Odissea d'Homer, en que el seu cant feia que tots els homes embogissin i volguessin anar amb elles. Es deia que malgrat la seva imatge encisadora i el seu magnífic cant, no eren precisament bondadoses. Aquí podeu veure un quadre antic on es representa aquesta part de l'Odissea.

 

A més de totes aquestes sirenes, en trobem una de molt famosa que de ben segur l'heu vist en llibres o a la televisió, és la mítica Ariel de la pel·lícula "La Sirenita" de Walt Disney.

Ara els alumnes haureu d'explicar què se n'ha fet d'elles, perquè no hi creiem, i què els hi deu haver passat perquè avui en dia ja no en trobem cap (si partim de que van existir). Abans de fer-ho però, us mostro una imatge d'un esquelet de sirena i explicarem que l'any 1978, a les Filipines, Jacinto Falavero no solament va veure una sirena una nit de lluna, sinó que a més el va ajudar a aconseguir pesca abundant. Aquest pescador, després de ser objecte de bromes i perseguit durant dies per els mitjans de comunicació, es va negar a seguir explicant-ho. Per què?1. Què ha passat amb les sirenes?
2. Per quin motiu ja no les veiem?
3. Creieu que hi ha qui les ha vist i no ho diu?Cap comentari:

Publica un comentari