dijous, 15 d’octubre de 2020

Tu què faries?

Kevin Carter va ser un fotògraf Sud-africà que fa més de 25 anys va fer una de les fotografies que han donat més vegades la volta al món. 

La foto per si sola impacta, però si la contextualitzem, podem veure té un fons moral molt i molt important, que pot ajudar-nos a reflexionar. A la foto podem veure com un nen sudanès és a terra que no es pot ni aixecar, desnutrit i amb una aparença de feblesa visible

Per fer aquesta fotografia probablement va estar fins a mitja hora esperant a que la nena caigués a terra i que el voltor aixequés les ales. Ell pretenia fer veure al món la fam i pobresa a moltes regions de l'Àfrica. Per contra, si decidia salvar la nena, aquella foto no l'hauria pogut fer mai, però probablement hagués salvat una vida, si és que va morir..

Amb aquesta imatge va guanyar el premi Pullizer al 1994, però pocs mesos més tard va suïcidar-se pres de la culpa i les crítiques per haver fet la foto i no ajudat a la nena. Gràcies a la imatge però, va haver-hi després moltes campanyes on es van dur a terme campanyes i ajudes humanitàries.


I tu què en penses? Va fer bé d'utilitzar aquella situació per fer prendre consciència a la resta de món del que estava passant? Tu què haguessis fet? 

Cap comentari:

Publica un comentari