dilluns, 19 d’abril de 2021

Dr. Víctor Frankenstein

Víctor Frankenstein va ser un científic que es va proposar crear un ésser viu agafant diferents trossos de l'escola de medicina i de cementiris. Segur que coneixeu de quin personatge estem parlant, estem parlant de ni més ni menys que del monstre sense nom, la criatura i dimoni que popularment és coneguda com a Frankenstein.

Es diu que és violent, dolent i malvat, però realment, quan l'autora May Shelley va escriure aquest llibre, el personatge era bo i simpàtic, amb sentiments bondadosos cap als humans i fins i tot sent empatia. 

Tanmateix, se li va agreujant el caràcter quan se n'adona que tothom el rebutja pel seu aspecte (el seu creador inclòs) fins i tot amb violència i que mai l'acceptaran. Aconsegueix entablir un vincle amb una persona cega, però quan la resta ho descobreix, el fan fora de males maneres. Aprèn a llegir, escriure i es torna culte, això fa que sigui conscient dels seus trets físics i anormalitat que l'aparta de la resta. 

Al llarg de l'obra ell comet atrocitats producte de la seva sol·litud i el rebuig constant que viu, però si voleu saber com avança la història haureu de llegir el llibre (o veure alguna peli o obra de teatre).

A partir de tot el que hem anat veient, iniciem amb unes preguntes:

Què és un monstre? Qui o què ho és?

Qui determina com hem de ser físicament? Trobem espais on hi hagi influència sobre com hem de ser? Què passa si físicament no ho som?

Ha actuat de forma responsable el Dr. Frankenstein amb la seva creació? Ha actuat en conseqüència amb el que ha fet?

Es veu monstre al ser diferent o al topar amb la realitat?

Per què és rebutjat? Què cal canviar a la societat per què no es produeixin comportaments d'exclusió social?

Parlant d'aquest personatge us ha vingut al cap algun cas en concret?Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada